2009. március 14., szombat

rend

Még nem is írtam arról, hogy milyen jó dolgom van itthon, ha pakolásról (így hívjuk egymás között), azaz rendcsinálásról van szó. Ma is olyan gyorsan készen lettünk, hogy csak na! :)
Ez úgy szokott történni, hogy amikor elkezdek takarítás előtt rendet tenni a lakásban, megkérdezem Elmót, hogy segít-e nekem. Ha esetleg nemet mond, az is rendben van, később úgyis meggondolja magát. De tényleg! Ha pedig igent, akkor már előre örülök, hogy milyen hamar készen leszünk. A segítség abból áll, hogy a kezébe adok valamit és megmondom neki, hogy hova vigye. Pl. ezt tedd a szennyeskosárba, a konyhába az asztalra, a nagyszobába stb. Vagy pedig, amiket már magától is tud, azt megcsinálja maga. Beteszi a legós vödörbe a legót és a duplót, a többi játékot a másik tartóba, a fajátékot a fajátékos tárolóba, a könyvet a könyvespolcra.
A rend után jöhet a tisztaság. Porszívózás közben segít a porszívónak jó hangosnak lenni. Amíg porszívózok, addig ő szaladgál és jó hangosan kiabál. Utálja a porszívót... Utána következik a felmosás. Ez az egyik kedvenc szórakozása. Kis felmosóvödör, kis felmosó is jár neki. Képes fél óráig tisztogatni a folyosót és a konyhát. Közben néha fenékre is ül :), de ezt már írtam.
A lényeg, hogy mind a ketten jól szórakozunk pakolás közben és mindent összevetve : Jó dolgom van itthon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése