2010. szeptember 30., csütörtök

a bakugan előnye

Elmó pár napot töltött a nagyinál. Meg is lett az eredménye, Bakugan rajongó lett. Eddig soha nem látott ilyen rajzfilmet, többek között azért, mert nincs kábeltévénk, és azért sem, mert ha olyan helyen voltunk, ahol ment a "mesecsatorna", akkor a "csúnya" meséknél Elmó mindig szólt nekem, hogy ez csúnya, kapcsoljam el. Nem tudom, hogy most hogy volt bátorsága mégis megnézni egyet... Ráadásul ez a csatorna nagyon rafinált egy valami, ugyanis a mese után vagy előtt egy Bakugan reklámot is leadott. Így Elmó most már azt is megtudta, hogy ezt az izét meg is lehet ám venni a boltban. És lám, ennek is van előnye: rövidke kis életében (alig több, mint 4 évesen) most már másodjára képes a pénzét a pénztárcájában tartni, és gyűjteni. Eddig mindig az utolsó fillérig mindent elköltött. Ha már csak nagyon kevés volt, ropit vett, hogy az a kevés is eltűnjön végre, mert az azért mégsem szép, hogy ott van a pénz és nem veszünk rajta semmit.
De van ám még más előnye is az új hobbinak. Ezt a játékot úgy lehet játszani, hogy két háromjegyű számot össze kell adni, és össze kell hasonlítani másik két háromjegyű szám összegével. Akié a több pont, az győz. Ehhez ismerni kell a számokat. Mondtam Elmónak, hogy vagy én mondom meg mindig, hogy ki győzött vagy megtanulja az írott számokat értelmezni. Nagy örömömre az utóbbit választotta. Ez az otthonoktatás egyik fontos része: kihasználni a gyerek érdeklődését, és csak azokat tanítani, ami éppen nagyon fontos neki. Íme az első lecke:
Már egész jól megy neki. Igaz, hogy eddig már ismerte a 0, 1, 2, 3 és 8 számokat, így nem nehéz az indulás. A kis négyzetekre pont ráfér egy duplo, így érdekesebb a rakosgatás, aztán pedig a számolgatás. Alatta vannak a "tesztszámok", amiknek a megoldását felülről puskázva önállóan le is tudja ellenőrizni.
És ha még mindig nem lenne elég a Bakugan dicsőítése, akkor meg tudom még említeni a bukfencezést. Elmó ezelőtt félt tőle, nem volt kedve csinálni. Nem mintha erőltettem volna. De mivel a játék olyan, hogy egy golyót el kell gurítani, ami a gurítás végén kinyílik, és borzadványos izé lesz belőle, Elmó pedig újabban Bakugannak képzeli magát, mondtam neki, hogy akkor az igazi a bakuganság, ha bukfenc után nyílik ki borzadványos izévé. Így most szaladgál körbe a szobában bukfencek sorát kivitelezve, aztán "kinyílik" és artikulálatlan hangon próbálja rémísztgetni a körülötte lévőket.
Ezek után már szinte szeretem a Bakugant.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése